Zoeken
  • AAPOTHEEK

Voorkomen van gebitsproblemen

Bijgewerkt: 30 okt 2018

Tandplaque is de veroorzaker van een slechte mondgeur en van ontsteking van het tandvlees.

Gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier. Vier op de vijf dieren ouder dan 3 jaar heeft gebitsproblemen. Naarmate uw huisdier ouder wordt, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen. Daarom is het belangrijk om het gebit van uw huisdier serieus te nemen en regelmatig te laten controleren. Eigenlijk net als ons eigen gebit.

Tandplaque is de veroorzaker van een slechte mondgeur en van ontsteking van het tandvlees. De ontsteking van het tandvlees kan uiteindelijk leiden tot verlies van tanden en kiezen. Bovendien kunnen de bacteriën in de tandvleesontsteking zich verder verspreiden via het bloed naar o.a. hart, lever en nieren. In deze organen kunnen dan weer nieuwe ontstekingen ontstaan. Het is dus belangrijk voor uw huisdier dat het gebit schoon en gezond is.

Er zijn een aantal maatregelen die het gebit langer schoon kunnen houden:

​ • Dagelijks het gebit poetsen: wij kunnen u alles vertellen over het kundig en efficiënt poetsen van het gebit van uw dier.

• Tandsteendieet voeren:  brokken​ zorgen, door een speciale persing van de vezels in de brok, voor een reiniging van het gebit tijdens het kauwen. Ze zijn namelijk zodanig samengesteld, dat ze de kans op tandplaque en tandsteen verkleinen. In grote onderzoeken is aangetoond dat het geven van speciale voeding de kans op vorming van tandplaque, tandsteen, tandverkleuring, tandvleesontsteking en slechte adem zeer sterk verkleint. Deze voeding zal bijdragen aan de gezondheid van uw hond of kat.

• Orozyme Aquadyl toevoegen aan het drinkwater. Dit is een antitandplakvloeistof die de bacteriegroei in de bek afremt, waardoor tandplaque minder gemakkelijk ontstaat. De vloeistof wordt tijdens het drinken door de bek verspreid en mag gewoon doorgeslikt worden.

• Orozyme bucco-fresh poeder door het eten doen. Dat remt via het speeksel de bacteriegroei in de bek, waardoor de aanhechting van tandplaque geremd wordt en aanwezig tandsteen wordt verweekt.

• Orozyme tandensticks geven. De samenstelling, structuur en vorm zorgen voor een mechanisch schuureffect zodat tanden gereinigd worden. Zit er al erg veel tandsteen op de tanden van uw huisdier, dan kan het verstandig zijn om eerst het gebit schoon te laten maken en daarna zelf de tanden schoon te houden.


Voor vragen kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht.

3 keer bekeken

Waversebaan 116

3050, Oud-Heverlee

ONTDEK

HELP

SOCIALS

FB2.png

NIEUWSBRIEF

Krijg onze laatste nieuwsbrief

©2018 by HeFi