top of page

TROVET RENAL & OXALATE RID

01362
€20.50
Op voorraad
1
Productgegevens
Merk: TROVET

TROVET RID Renal & Oxalate bevat een beperkt gehalte hoogwaardige eiwitten, waardoor de belasting van de nieren lager is. Het sterk verlaagde fosforgehalte van Renal & Oxalate RID draagt bij aan een afremming van een verdere afname van de nierfunctie. Ook zijn de gehaltes aan mineralen en vitaminen aangepast aan de gewijzigde behoeften van honden met een verminderde nierfunctie. Renal & Oxalate bevat veel vitamine B6, zodat de kans op oxalaatvorming als gevolg van een vitamine B6 tekort wordt voorkomen. Een hond met nierproblemen voelt zich vaak ziek en heeft een slechte eetlust. Bij de samenstelling van TROVET Renal & Oxalate RID Hond is daarom extra veel aandacht besteed aan de smakelijkheid.

Nierinsufficiëntie

Er wordt gesproken over nierinsufficiëntie of nierfalen als de nieren de hoofdfuncties minder goed vervullen. Deze hoofdfuncties zijn: het filteren en verwijderen van afvalstoffen (van met name eiwitten) uit het bloed. Als dit onvoldoende gebeurt is zelfvergiftiging het gevolg. Daarnaast vindt de vorming van urine in de nieren plaats. Als dit proces niet goed verloopt, treedt verlies van water, zouten en voedingsstoffen op.

Indicaties & eigenschappen

  Voor honden met nierinsufficiëntie
 • Ondersteunt de nieren met het reguleren van de vocht- en elektrolytenbalans van het lichaam en bloed en het verwijderen van onbruikbare metabolieten
 • De hoge biologische waarde van de voeding levert weinig "rest-aminozuren" die als leverancier voor het afbraakproduct ureum fungeren
 • De calcium en verhoogd vitamine D3-gehalte bevorderen calciumopname in de darm
 • Het lager fosforgehalte vermindert de beschadiging van de nieren
 • Vitamine B6 vermindert het risico op de vorming van calciumoxalaatstenen

Geschikt voor

 • Nierfalen en nierinsufficiëntie
 • Urinewegstenen door uraat, cystine en oxalaat

Gebruik

De aanbevolen gebruiksduur voor TROVET Renal & Oxalate RID Hond is aanvankelijk ten hoogste 6 maanden. Wanneer verlenging van de gebruiksduur wordt voorgeschreven, kan TROVET Renal & Oxalate RID Hond als complete dieetvoeding voor een onbeperkte periode worden ingezet.

Niet te gebruiken bij (contra-indicaties)

 • Pups
 • Drachtige en lacterende teven
 • Honden met urinewegstenen die uit struviet bestaan

Afmetingen brokjes

6,5 x 19 mm

Inhoud

 • Droogvoer: 3 of 12 kg
 • Natvoer: 6 x 400 gram blikken

Samenstelling TROVET Renal & Oxalate RID Hond droogvoer

Tarwe, reuzel, pluimveemeel, maïs, gevogeltelever (hydrolisaat), rijst, bietenpulp, visolie, vitaminen en mineralen.

Analytische bestanddelen

Eiwit 14,5%, vet 18%, anorganische stof 4,5%, ruwe stof 2%, vocht 8%, overige koolhydraten 53%, vitamine A 20000 IE/kg, vitamine D3 2000 IE/kg, vitamine E 400 mg/kg, calcium 0,8%, fosfor 0,4%, natrium 0,1%, kalium 0,45%, mangaan 25 mg/kg, linolzuur 2,5%, alfa-linoleenzuur 0,15%, EPA 0,19%, kaliumcitraat 2100 mg/kg.

Samenstelling TROVET Renal & Oxalate RID Hond blikvoer

Varken, kip, rijst, zonnebloemolie, vis, vitaminen en sporenelementen, dextrose, tarwezemelen, natriumchloride.

Analytische bestanddelen

Eiwit 8%, vet 6%, anorganische stof 1,3%, ruwe celstof 0,4%, vocht 76%, overige koolhydraten 8,3%, vitamine A 1200 IE/kg, vitamine D3 150 IE/kg, vitamine E 100 mg/kg, calcium 0,1%, fosfor 0,1%, natrium 0,2%, kalium 0,2%, mangaan 15 mg/kg, kaliumcitraat 700 mg/kg.

Bewaar dit product voor later
bottom of page